ArchitectuurNL 03 2019 – pag. 10

ArchitectuurNL 03 2019 – pag. 10

Door: | 29-04-2021

1. De vloer van de woon- en de slaapkamer zijn in
het maaiveld gedrukt. De vensterbanken zijn hier
op zithoogte gemaakt (van buitenaf gezien op
maaiveldniveau) en uitgevoerd met diepe
neggen. 2. Bovenaan de constructieve kern van
JK House is een groot daklicht aangebracht met
daaronder het kraaiennest, een studieplek. 3. De
roosters boven al het zichtbare glas zijn voorzien
van zorgvuldig gedetailleerde afwatergootjes.
4. De entree ligt aan het binnenterrein en
komt centraal in de woning uit op een hoge
lichte ruimte. 5. JK House staat in het Haagse
Bezuidenhout op een ongebruikelijke kavel
omringd door bestaande woningen uit de jaren
dertig. 6. Van meerdere kanten stroomt daglicht
overvloedig naar binnen.

1 3

5

6

2

4

ArchitectuurNL

10-11-12_jkhouse.indd 10 06-06-19 10:11

Gerelateerd