ArchitectuurNL 04 2016 – pag. 24

ArchitectuurNL 04 2016 – pag. 24

Door: | 29-04-2021

1. De steiger is op diverse plaatsen verbreed
tot een soort pleintjes. Het is de bedoeling
dat de woonbootbewoners ze op termijn als
gemeenschappelijke ruimte gebruiken en
inrichten. 2. Door het draaien van de zon
ziet de staalconstructie er steeds anders
uit. 3. De gebouwtjes bestaan uit een open
staalconstructie waarin de meterkasten,
fietsenstalling en de postkasten zijn opgenomen.
4. De entreegebouwtjes staan op vier slanke
kolommen los van de kade omdat dat de stalen
beschoeiing nergens doorbroken mag worden.
5. De twee bouwwerken hebben beide een eigen
kleur. De ene grijsblauw, de ander grijsgroen. Alle
onderdelen zijn per bouwwerk dezelfde kleur.

2

3

5

1

4

24

24-25_ijburgsteiger.indd 24 23-08-16 08:20

Gerelateerd