ArchitectuurNL 04 2018 – pag. 16

ArchitectuurNL 04 2018 – pag. 16

Door: | 29-04-2021

Kantoren
The New Main heeft een vrij rigide opzet
met een middengang waaraan eenvormige
kantoorkamers liggen. Op enkele plekken
zijn op elke verdieping ontmoetings- en
overlegruimtes ingericht. Aan het einde van de
lange kantoorgangen zit verdiepinghoog glas:
ook hier kan je de blik richten op de horizon.
Het onderzoekswerk vereist concentratie, dus
er zijn overwegend eenpersoonswerkplekken.
De vrij kleine kamers worden optisch vergroot
door de dubbele gevel en hebben allemaal
een weids uitzicht op de omgeving. Dankzij
de dubbele gevel kunnen medewerkers de
ramen openen voor frisse lucht. De buitenste
vliesgevel vangt de wind en dempt het geluid.
Met het oog op de gewenste transparantie van
de gevels is het glas in de buitenste gevels zeer
ijzerarm en voorzien van een reflecterende en
toch nauwelijks zichtbare Bright Silver coating.

Daktuin
De technische installaties zijn niet gesitueerd
op het dak, maar op de 14e-16e verdieping.
Hierdoor is op de 26e en 27e verdieping een
daktuin mogelijk op twee niveaus. Doordat
de buitenste glasgevels doorlopen is het hier
aangenaam vertoeven in de luwte. De daktuin
is deels overkapt met PV-panelen, die ook
voor schaduw zorgen. Het is ingericht met een
houten dek rond een bed met lage beplanting
(grassen en kruiden), waar doorheen een
schelpenpad slingert. Aan het uiteinde van de
daktuin weerspiegelt de lucht in een rvs vloer.

Aansluiting op omgeving
Ondanks of juist dankzij de transparantie en
spiegelingen is het kantoor een eyecatcher
als je op de A4 langs Rijswijk rijdt. Het volgt

15

1413

16

17
ArchitectuurNL

12-13-14-15-16-17_epo.indd 16 27-08-18 15:08

Gerelateerd