Shaping Intuition ontwerpvisie HofmanDujardin

Architect

Shaping Intuition ontwerpvisie HofmanDujardin

Door: Redactie ArchitectuurNL | 12-09-2018

HofmanDujardin werkt vanuit hun eigen ontwerpfilosofie Shaping Intuition® aan steden, gebouwen en interieurs. In elk ontwerp en op alle schaalniveaus zoekt het bureau naar een balans tussen ruimtelijkheid, geborgenheid, verbinding en expressie. Het werken vanuit deze intuïtieve, natuurlijke waarden leidt tot ontwerpen waarin het welzijn van de mens centraal staat.

Project OAmsterdam

Het historische centrum van Amsterdam biedt met haar smalle straten en heldere rooilijnen veel geborgenheid. Door de beperkte hoeveelheid grotere openbare ruimten slaat deze geborgenheid om in een gevoel van benauwdheid nu de druk op de stad toeneemt. HofmanDujardin stelt in de stedelijke strategie Oamsterdam voor om de halve ring die van de Marnixkade tot de Mauritskade rond het centrum loopt te spiegelen richting Amsterdam Noord. Twee nieuwe bruggen over het IJ verbinden beide zodat een aaneengesloten groene ring ontstaat die de stad als vanouds
meer richt op het water. Door het straatprofiel aan te passen aan eigentijdse behoeften wordt niet alleen meer plek gemaakt voor fietsers en voetgangers, maar tevens voor sport, groen en nieuwe openbare ruimten om te verblijven. Bestaande gebouwen krijgen nieuwe publieke functies met een sterke identiteit. Zo wordt een parkeergarage getransformeerd tot markt en een bankgebouw tot urban farm. Oamsterdam rijgt als een parelketting nieuwe en bestaande plekken aaneen en brengt door betere verbindingen en ruimtelijkheid meer lucht in de stad.

Lees in het artikel Schaal en intuïtie over de projecten van HofmanDujardin in de stad, over architectuur en interieur.

HofmanDujardin

HofmanDujardin werd opgericht in 1999. Sindsdien hebben ze een breed scala aan architectuur-, interieur- en productontwerpprojecten afgerond. Klanten zijn projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties, multinationals, advocatenkantoren en privé-gezinnen, voor wie ze dynamische en baanbrekende ruimtes creëren, mensen helpen goed te werken en zich goed voelen.

Tekst: HofmanDujardin

Dit artikel is gepubliceerd in ArchitectuurNL numer 4 van 2018

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.