Boek: Forum Groningen gepresenteerd

Actualiteiten, Boeken, Nieuws

Boek: Forum Groningen gepresenteerd

Door: Marjolein de Wit - Blok | 04-04-2023

Op donderdag 30 maart is het boek ‘Forum Groningen’ van na010 gepresenteerd. Het boek belicht in columns, artikelen, diepgravende analyses en beeldverhalen de context waarin het Forum tot stand kwam. In het boek o.a. ruim aandacht voor het architectonisch en constructief ontwerp en voor de uitvoering van de bouw.

Forum Groningen werd in opdracht van de gemeente Groningen ontworpen door het Amsterdamse NL Architects i.s.m. met ABT. Hun ontwerp van dit nieuwe type gebouw werd door zowel Groningers als de vakjury gekozen uit zeven ontwerpen van internationale teams van architecten en constructeurs.

Ruim 20 jaar werd er gewerkt aan de oostzijde van de Grote markt. Het resultaat is – inclusief het ontwerptraject, de uitdagende realisatie en het uitbundig gebruik – komt in volle omvang aan bod in het rijk geïllustreerde boek. Hiermee biedt het uiteenlopende perspectieven op het Forum van Groningen, van ontwerpbeslissingen over de trapleuning, tot overwegingen op stedenbouwkundig niveau.

Lancering

Donderdag 30 maart is het boek ‘Forum Groningen’ gelanceerd in de Rabo Studio in het Forum.. Na een inleiding van Forum directeur Dirk Nijdam – met een zeer terecht pleidooi voor een miva-lift tot aan de 10e verdieping i.p.v. 9e nu – volgde er een discussie over de totstandkoming van het spraakmakende gebouw o.l.v. Jeroen Junte met Reinier de Graaf, Pieter Hoexum en Jacqueline Knudsen. Directeur stadsontwikkeling Bert Popken presenteerde het boek aan wethouders Kirsten de Wrede en Rik van Niejenhuis.

Meer informatie en bestellen via deze link.
Een diepere beschouwing van Jacqueline Knudsen via deze link.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.