Boek Glass in Architecture

Boeken

Boek Glass in Architecture

Door: Petra Starink | 19-09-2016

Tijdens de Glasstec in Düsseldorf die gehouden wordt van 20-23 september 2016 wordt het Glass in Architecture boek gelanceerd door de NSG Group, het moederbedrijf van Pilkington. Het boek toont een aantal van de meest prestigieuze architectonische projecten van over de hele wereld, van openbare gebouwen tot particuliere woningen. Het is geïnspireerd op het meest creatieve gebruik van glas in gebouwen en richt zich op die projecten waar architecten functionaliteit en duurzaamheid hebben gecombineerd met design.

McDonald paviljoen van Mei Architects

Projecten variëren van het McDonald’s paviljoen van Mei Architects and planners in het centrum van Rotterdam, dat zo ontworpen is dat het achtergelegen monumentale postkantoor weer zichtbaar is, tot het bijzondere platform ‘Le Pas dans le Vide’ in de Franse Alpen. Op dit glazen platform heeft de bezoeker een prachtig uitzicht op het adembenemende landschap.

Het boek Glass in Architecture belicht ook een aantal openbare ruimtes waar glas in is gebruikt om een gastvrije omgeving voor bezoekers te creëren. Variërend van het Stonehenge Visitor Centre in het Verenigd Koninkrijk, tot het Egyptisch Museum in Turijn. In elke situatie is het glas geïntegreerd in het ontwerp van de architect en biedt het glas diverse functies die bijdragen aan de esthetiek van het gebouw, maar ook de algehele duurzame prestaties verbeteren.

Weerspiegeling werk van architecten

Architecten van over de hele wereld blijven glas toepassen in hun ontwerpen. Dit boek is een weerspiegeling van hun werk. Kijk hier voor meer informatie over Glass in Architecture.

De NSG is te bezoeken op stand #10-D34 tijdens Glasstec 2016. Hier kunt u een gedrukt exemplaar ontvangen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.