Sybold van Ravesteyn architect

Sybold van Ravesteyn architect

Boeken
Door: Petra Starink | 21-11-2014

Op 26 november verschijnt de rijk geïllustreerde publicatie over architect Sybold van Ravesteyn, geboren in 1889, werkzaam voor zowel de spoorwegen als particuliere opdrachtgevers. Het boek is een  is een pakkende biografie van een unieke architect, ontwerper van meubelen, typograaf en publicist.

Na een korte flirt met de Amsterdamse School ontplooide Van Ravesteyn zich als inventief ontwerper in de Nieuw Zakelijke stijl. Uit verlangen naar grandeur en frivoliteit veranderde hij vanaf 1936 in een pleitbezorger van een nieuwe stijl, de Nederlandse neobarok, met ornament, toegepaste kunst en frivole meubelen. Na 1945 vervolgde hij zijn carrière in twee stijlen: één die aansluit bij het traditionalisme, gepredikt door de Delftse School, en de andere volgens het internationaal georiënteerde functionalisme.

Auteur van het boek Kees Rouw is architect en adviseur voor ruimtelijke kwaliteit. Hij restaureerde meerdere gebouwen van architect Sybold van Ravesteyn.

Sybold van Ravesteyn architect

Auteur: Kees Rouw

€39,50

Het boek verschijnt 26 november 2014

ISBN: 978-94-6208-118-5

320 p,  23 x 32 cm , rijk geïllustreerd

Design: Jantijn van den Heuvel

nai010 uitgevers

Met steun van Prins Bernhard Cultuurfonds/Ted Schutten Fonds, Stichting Bevordering van Volkskracht en de J.E. Jurriaanse Stichting.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.