Cursusaanbod ‘Bouwen met Staal’

Actualiteiten, Kennis, Materialen, Nieuws

Cursusaanbod ‘Bouwen met Staal’

Door: Marjolein de Wit - Blok | 18-01-2023

Met een brede doelgroep, variërend van constructeur tot architect, biedt ‘Bouwen met staal’ een eerste half jaar met verschillende interessante cursussen.

Op 9 februari worden deelnemers bijvoorbeeld in één dag wegwijs gemaakt in de norm NEN-EN 1090: vervaardigen van staalconstructies. Zij worden tijdens deze dag gewezen op specifieke zaken uit de norm en het gebruik ervan.

De cursus ‘Dynamica van gebouwen’ start op 16 maart en is fysiek en eventueel online te volgen. Gedurende vijf namiddagen behandelen specialisten vijf onderwerpen die gerelateerd zijn aan dynamica. Na een algemene inleiding tot de dynamica op de eerste dag zijn er vier praktijktoepassingen van dit vakgebied. De tweede dag behandelt vloertrillingen, de derde dag windtrillingen en demping van vooral hoogbouw. Vervolgens gaat de vierde dag in op het effect van spoortrillingen.

In de avond staat demping van hoogbouw op het rooster. Deze extra module (in het Engels) is gratis voor deelnemers aan de overige modules. De reeks sluit de cursus op de vijfde dag af met aardbevingsbestendig ontwerpen. Tijdens deze cursus wordt o.a. gebruik gemaakt van SoViST, de gratis ontwerptool voor trillingen en geluid.

Tot slot noemen we de vijfdaagse cursus ‘Parametrisch ontwerpen’ voor tekenaars en rekenaars die op 17 april start. Parametrisch ontwerpen is een proces waarbij op basis van data, of relaties tussen onderdelen, een ontwerp is te genereren. Op relatief eenvoudig wijze is een groot aantal varianten te beschouwen waardoor een beter inzicht in de mogelijkheden binnen een ontwerp ontstaat. In de cursus wordt geleerd parametrische modellen te maken met behulp van Grasshopper.

Overzicht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.