Derde Podcast ‘Natuurinclusieve woningbouw’

Actualiteiten, Kennis, Lezingen, Materialen, Nieuws

Derde Podcast ‘Natuurinclusieve woningbouw’

Door: Redactie ArchitectuurNL | 19-08-2022

In een nieuwe aflevering van de podcast ‘Toekomstbestendig Bouwen’ vertelt Ingrid Sloots over de grote kansen die natuurinclusief bouwen biedt. “Er is hoop voor de toekomst”, geeft zij aan. Ingrid Sloots is werkzaam bij adviesbureau ‘Nest Natuurinclusief’ en ziet dat veel partijen aan de slag willen met dit thema. “Dat is goed voor de leefomgeving van dieren én mensen. Met kleine aanpassingen kun je al een groot verschil maken voor de toekomst van mensen, dieren en planten.”

In de podcast ‘Toekomstbestendig Bouwen’ geeft Zegert van der Linde een verdieping van de zes pijlers van duurzaam woningen bouwen. Hiermee wil hij alle partijen inspireren die onze leefomgeving duurzaam en toekomstbestendig wil maken met duurzame woningbouw. “In de afleveringen dagen gasten ons uit om maximaal gebruik te maken van alle mogelijkheden op het gebied van onder meer circulair, energieneutraal en klimaatadaptief bouwen”, geeft hij aan.

‘Duidelijk opnemen in uitvraag’

De derde aflevering gaat over natuurinclusief bouwen. Ingrid Sloots deelt haar visie. Met kleine aanpassingen kun je volgens haar al natuurinclusief bouwen. Zij meent: “Het begint bij het kiezen van bepaalde planten en het toevoegen van nestverblijven aan gebouwen. Om succes te bereiken is er wel een voorwaarde: iedereen moet meedoen. En het moet duidelijk uitgevraagd worden: wat wil de gemeente op deze projectlocatie laten gebeuren?”

Nieuwsgierig naar wat Ingrid Sloots nog meer heeft te vertellen?
Luister snel deze podcastaflevering!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.