Gevelbaksteen met twee structuren

Materialen

Gevelbaksteen met twee structuren

Door: Petra Starink | 21-04-2016

Wienerberger brengt de Cassia gevelbaksteen op de markt. Deze nieuwe strengpers baksteen is aan de ene zijde ruw geschaafd, terwijl de andere zijde een gebroken structuur heeft. Het formaat, de twee structuren en de ongewone verwerking op de bouwplaats zijn belangrijke kenmerken van de Cassia gevelbakstenen. Door die twee zijden afwisselend zichtbaar te verwerken, ontstaat een levendig gevelbeeld met diepte, schaduwwerking en kleurennuances.

Warme natuurlijke kleuren

De Cassia gevelbaksteen van bijna een halve meter lang wordt door Wienerberger geleverd in een dubbel formaat. Op de bouwplaats breekt de metselaar de steen in tweeën en kiest daar of de geschaafde of gebroken zijde in het zicht komt. Wienerberger levert de strengpers bakstenen in vier warme, natuurlijke kleuren: rood, bruin, shadow en zwart grafiet. Deze kleurnuances versterken het ruwe en stoere karakter van de Cassia gevelbakstenen. Ze zijn verkrijgbaar in het extra lange formaat van 495x95x48 mm. Hierdoor ontstaat een horizontale lijnwerking in de gevel die prima past in een moderne architectuur.

Vorstbestendig en duurzaam

De sterke strengpers gevelbakstenen zijn zeer geschikt om te metselen in dunbed, in wildverband en stootvoegloos, maar verlijmen is ook mogelijk. Voor de hoeken zijn diverse oplossingen beschikbaar, zoals een afwerking in verstek. De bakstenen zijn minimaal poreus, zeer vorstbestendig en duurzaam.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.