Traditie verkoold hout door Zwarthout

Materialen

Traditie verkoold hout door Zwarthout

Door: Petra Starink | 02-05-2016

Op de opening van de Biënnale van Venetië op 26 mei presenteert Zwarthout de vernieuwde traditie van verkoold hout. Voormalig architect Pieter Weijnen gaat samen met Emmanuelle Borne van Architecture d’Aujoudui in gesprek over vernieuwde tradities in de architectuur. Zwarthout heeft het architectenbureau Moreau-Kusunoki gevraagd om een installatie te ontwerpen waarin de  Shou-Sugi-Ban technieken tot hun recht komen.

Moreau-Kusunoki

Moreau-Kusunoki heeft zich laten inspireren door de traditionele Japanse theeceremonie en dat heeft geresulteerd in een zwarthouten conische toren die te vinden is op de patio van de Marine Officers Club pal naast El Arsenale in Venetië. Het architectenbureau Moreau-Kusunoki heeft o.a. de prijsvraag gewonnen voor het in Shou-Sugi-Ban ontworpen Gügenheim museum in Helsinki.

Zwarthout

Pieter Weijnen is actief bezig met het innoveren en verduurzamen van zwart geblakerd hout volgens de oude Japanse tradities en heeft zich laten inspireren door de Japanse architect Terunobi Fujimori. Het team van Zwarthout houdt zich bezig met het ontwerpen van zwarthouten gevels.

Behandeling van houtproducten

Zwarthout | Shou-Sugi-Ban is een innovatieve houtbewerker en gespecialiseerd in de behandeling van houtproducten en is gevestigd in Laren Noord Holland. Shou-Sugi-Ban, ofwel gebrande lariks, is een product dat op traditioneel Japanse wijze geproduceerd wordt. Het is toepasbaar voor gevelbekleding en interieur. Met specifieke detaillering oogt het gebrande hout bijzonder esthetisch en stijlvol. Zwarthout producten zijn geurloos en nagenoeg onderhoudsvrij.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.