Almere de suburbane droom, excursie

Nieuws

Almere de suburbane droom, excursie

Door: Jacqueline Knudsen | 06-04-2016

Almere is dé stad van vernieuwing op stedenbouwkundig, architectonisch en landschappelijk gebied. De meest recente perspectieven en hoe die zich verhouden tot de oude droom komen aan bod tijdens een excursie op vrijdag 22 april met ontwerpers langs spraakmakende oude en nieuwe projecten in Almere Haven, Duin, Homeruskwartier en Oosterwold.

Tijdens een gezamenlijke lunch in het stadhuis van Almere gaat landschapsarchitecte Ivonne de Nood in op het beleid van de gemeente. Na de lunch start een bustour langs vier projecten. Allereerst worden de nieuwe ontwikkelingen in de jaren ’70 wijk Almere Haven bekeken. In het project Duin worden verschillende woonmilieus bezocht in dit aangelegde duinlandschap (BVR in samenwerking met ZUS e.a.).
Het particulier opdrachtgeverschap komt aan de orde in het Homeruskwartier en Oosterwold. Het Homeruskwartier (OMA) nadert inmiddels zijn voltooiing. Het project Ithaka van VMX architecten en RAAAF is de eyecather.
Oosterwold (MVRDV) staat nog in de kinderschoenen. Daar gaat de zelfbouw nog veel verder. Wijkbewoners vertellen er over de uitdagingen die zij zijn aangegaan binnen de ruimte van het ontwerp.

22 april 2016, 12-17 uur
Startpunt: Stadhuis van Almere
Kosten, inclusief lunch en bustour: € 25,– (Blauwe Kamerabonnees), € 45,– (niet-abonnees).
Aanmelden: Blauwe Kamer
Inschrijftermijn sluit op 15 april.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , , , , , , , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.