Almere op Architectuur Biënnale van Venetië

Almere op Architectuur Biënnale van Venetië

Nieuws
Door: Petra Starink | 13-08-2012

Almere Oosterwold wordt onderdeel van de hoofdtentoonstelling van de Architectuur Biënnale van Venetië, die van 29 augustus tot 25 november plaatsvindt.

Het thema van de Biënnale is ‘common ground’ en dat sluit aan op de ontwikkelingsstrategie voor Almere Oosterwold. Kern daarvan is dat het stadsdeel groeit op basis van initiatieven uit de samenleving. Winy Maas (MVRDV), die in opdracht van de gemeente Almere werkte aan de ontwikkelingsstrategie, is vanwege de overkomsten in thematiek door de directie van de Biënnale benaderd met de vraag of hij Oosterwold – of in de woorden van Maas ’Freeland’ – in Venetië wil presenteren.

Wethouder Adri Duivesteijn is trots op het feit dat Almere met Oosterwold in Venetië is vertegenwoordigd. ,,Met Oosterwold wordt een nieuwe manier van planvorming geïntroduceerd. Weg met het ‘blauwdrukdenken’ en ruim baan voor organische groei, waarbij initiatiefnemers alle vrijheid krijgen. De uitnodiging van het Biënnalebestuur is wat mij betreft een bevestiging van het innovatieve van onze ontwikkelingsstrategie.

Beeld: MVRDV

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.