Appartementen in pand Royal Haskoning

Actualiteiten, Nieuws

Appartementen in pand Royal Haskoning

Door: Petra Starink | 24-08-2015

Royal Haskoning NijmegenHet monumentale kantoorgebouw aan de Barbarossostraat in Nijmegen waar voorheen Royal Haskoning was gevestigd wordt omgetoverd tot een luxe appartementencomplex. Het gebouw stamt uit de jaren zeventig en was toen het hoofdkantoor van staalconcern Estel. De Hongaarse architect Alexander Bodon ontwierp in 1972 een kantoorgebouw met kruisvormige plattegrond en volledig opgebouwd uit beton, glas en natuurlijk staal.

Naar boven toe liet Bodon het gebouw verspringen, zodat het als het ware een verlengstuk werd van de steile helling waarbij het was gebouwd. De terrasvormen lijken geïnspireerd op de sawah’s in Indonesië, een land dat de architect had bezocht enige tijd vóórdat hij deze opdracht had gekregen. De buitenruimte is aangelegd naar ontwerp van Mien Ruys.

Transformatie

De transformatie van het gebouw zal naar verwachting anderhalf jaar duren en gaat tussen de 17 en 20 miljoen kosten. Het complex krijgt 62 luxe appartementen die gebruik maken van warmte- en koudeopslag waardoor ze de nodige duurzaamheid met zich mee brengen. Het gebouw werd in 2003 door de gemeente Nijmegen als gemeentelijk monument aangewezen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.