Appartementencomplex Shouzi door Next architects

Appartementencomplex Shouzi door Next architects

Actualiteiten, Nieuws
Door: Petra Starink | 27-07-2015

In het oude centrum van Fuzhou, de hoofdstad van de provincie Fujian in China is het appartementencomplex Shouzi, ontworpen door Next architects opgeleverd. Door het manipuleren van de balkons is er verscheidenheid en diversiteit in de appartementen aangebracht. 

Shouxi steen

De 400 appartementen zijn met een oppervlakte tussen de 45 en 110 m2 ontworpen. Om de appartementen niet allemaal hetzelfde er uit te laten zien zijn de balkons rondom het gebouw gevormd zoals de beroemde ‘zegel-steen’ of ‘shouxi-steen’. Deze vorm creëert een grote verscheidenheid in de individuele appartementen, ieder met zijn eigen unieke buitenruimte. Op de begaande grond is tussen de U-vorm een collecieve ‘woonkamer’ gecreëerd voor alle bewoners.   In 2012 kreeg het Fuzhou Shouxi gebouw de ‘Gold Medal Chinese Architectural Housing Design Competition 2012’ prijs.

Projectgegevens

Architect : Next architects
Team: John van de Water, Jiang Xiaofei met Wopke Tjipke
Wang Bo, Wang Yan, Zhou Tong, Yu Peng, Yin Ya Ling, Jiang Ci Ai, Liu Feng Qin, Ren Wan Ting.
Project name: Fuzhou Shouxi building
Type / Program / Purpose: Apartment building, Commercial space, Underground parking
Location: Fuzhou
Floor area: 48,000 sqm
Completion: 2015
Client: Citychamp Real Estate

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.