Architecten lezen productinformatie slecht

Architecten lezen productinformatie slecht

Nieuws
Door: Petra Starink | 08-04-2013

Als architecten op zoek zijn naar informatie dan betreft het met name (technische) productinformatie. De informatie die door de fabrikanten wordt opgestuurd wordt erg selectief gelezen. Informatie over verwarming, koeling en ventilatie is het meest interessant voor Franse en Nederlandse architecten. Dit zijn enkele conclusies van het Q4 2012 rapport van de European Architectural Barometer, een elk kwartaal terugkerend onderzoek onder 1.400 architecten in Europa.

Email nieuwsbrieven, catalogi en productbrochures zijn slechts enkele voorbeelden van de marketing-materialen die architecten ontvangen van fabrikanten. Door het grote aanbod aan productinformatie kiezen architecten ervoor om selectief te werk te gaan en kiezen ze enkel de producten waarin ze echt geïnteresseerd zijn.

Bijvoorbeeld de gemiddelde Duitse architect is geïnteresseerd in twee product types, terwijl hun collega’s in de andere landen over het algemeen slechts in één productgroep interesse tonen. De Spaanse architecten hebben geen duidelijke voorkeur voor een bepaalde productgroep. De scores voor gevelmaterialen, isolatie en verwarming, koeling en ventilatie vertonen onderling weinig verschillen.

Er zijn wel producten die van architecten uit alle zeven landen aandacht krijgen. In de UK, Duitsland en Spanje zijn de isolatiematerialen het meest genoemd als product waarover architecten lezen. Gevelsystemen en verwarming, koeling en ventilatiesystemen zijn de andere twee type producten waarin Europese architecten geïnteresseerd zijn. Plafondsystemen blijken vooral voor Italiaanse architecten van belang.

Deze en vele andere resultaten en ontwikkelingen in de Europese bouwsector zijn terug te vinden in de European Architectural Barometer, een internationaal onderzoek onder 1.400 architecten in Europa.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.