Cafetaria in stijl Amsterdamse School

Cafetaria in stijl Amsterdamse School

Nieuws
Door: Petra Starink | 09-04-2013

Architectenbureau derksen|windt heeft een cafetaria ontworpen dat gebaseerd is op een eigentijdse samenstelling van Amerikaanse diners uit de jaren 50 en de stijl van de Amsterdamse School. Cafetaria  van Ruyven staat in een zakelijke bedrijfsomgeving in Maassluis.

Het paviljoenachtige gebouw bestaat uit een bakstenen laag met ronde hoeken waar een plat dak, met eveneens afgeronde hoeken, overheen steekt. Het metselwerk wordt op twee plaatsen doorbroken door een grote raampartij met verticale stijlen en minimaal gedimensioneerde kozijnen. Dit geeft de voorbijgangers een blik naar binnen en vormt hiermee een levende etalage die de passanten prikkelt en uitnodigt.

Het in het oog springende dak komt over de bakstenen basis heen en wordt gekenmerkt door twee horizontale RVS banen. De gevelverlichting is in het overstek opgenomen waardoor het cafetaria ’s avonds wordt uitgelicht. Het dak heeft een verhoogd, terugliggend deel wat bekleed is met verticale delen en beëindigd wordt door een aluminium rand. Deze verhoging zorgt van buiten voor een mooi contrast tot de lucht en creëert binnen een gevoel van ruimtelijkheid, waar de daklichten die hierin zijn opgenomen zeker aan bij dragen. Ook  het interieur sluit aan bij het jaren 50-thema.

Foto’s: Rene de Wit

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
6 Reacties Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.