Architectuurgidsdelft.nl gelanceerd

Architectuurgidsdelft.nl gelanceerd

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 24-12-2009

Sinds 22 december 2009 is Delft een website over architectuur rijker: www.architectuurgidsdelft.nl. Via deze website kunt u op een prettige manier een virtuele rondwandeling door Delft maken. Ook zijn met een iPhone of smartphone Google maps te bekijken als je zelf door Delft rondwandelt.

Projectbeschrijvingen
Op de website staan circa 300 projectbeschrijvingen beschreven, die tot verschillende stromingen horen. Ze zijn een Delftse illustratie van Nederlandse en internationale stijlontwikkelingen, die de architectuur, stedenbouw en volkshuisvesting, techniek, visie op samenleving en architectonische stijl van toen beïnvloedde.


Delft ontdekken via computer
De website is bedoeld om Delft via de computer te verkennen. U ontdekt zonder moeite de relaties tussen de verschillende gebouwen. Zo zijn bijvoorbeeld gebouwen te selecteren uit eenzelfde periode of van dezelfde bouwstijl. Ook vindt u de gebouwen die door dezelfde architect zijn ontworpen. De site laat foto’s en beschrijvingen zien van de projecten, met kenmerkende gegevens en geluidsfragmenten.

Deze website en het bijbehorende boek is gerealiseerd door de stichting Architectuurgids Delft, opgericht vanuit een initiatief van ontwerpers-vereniging Delft Design, de gemeente Delft en de faculteit Bouwkunde van de TU-Delft.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.