Ontwerpwedstrijd voor jonge architecten

Ontwerpwedstrijd voor jonge architecten

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 28-12-2009

Op 15 januari 2010 gaat de internationale ontwerpwedstrijd voor jonge architecten ‘Open Source House‘ van start. De opgave omvat duurzame en betaalbare woningbouw in stedelijke gebieden. De organisator van de wedstrijd streeft ernaar voor 2020 100.000 huizen te bouwen, om te voorzien in betere leefomstandigheden in landen met lage inkomens.

Open Source House geeft jonge architecten, studenten en andere geĆÆnteresseerden in duurzame architectuur de kans om zelf een duurzame woning te creĆ«ren. Wereldwijd kunnen honderden archtiecten en studenten meedoen. De winnende ontwerpen zullen, als pilot-project, worden gebouwd in Ghana.

In landen met lage inkomens is sprake van flinke groei van de middenklasse. Steeds meer mensen verhuizen naar stedelijke gebieden, waardoor de vraag naar betaalbare woningen sterk is gestegen. De bestaande woningbouw in deze gebieden is vaak onbetaalbaar, niet duurzaam en van lage kwaliteit. Jonge architecten kunnen met deelname aan deze ontwerpprijsvraag bijdragen aan een oplossing. Het Open Source House project is gebaseerd op acht beginselen. Zo moeten de ontwerpen modulair zijn, geschikt voor lokale implementatie met gebruik van lokale materialen en aanpasbaar aan het gebruik van toekomstige eigenaren.

Deelname
De competitie start op 15 januari 2010, deelnemers kunnen hun ontwerpen tot 17 mei 2010 uploaden. Na de wedstrijd start een pilot-project in Ghana. Alle ontwerpen zullen worden gedeeld en kunnen worden verbeterd en aangevuld op een online platform.

Meer informatie over de opgave, deelname en inschrijven:www.os-house.org

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.