Ateliereen ontwerpt klimtoren in Zoelen

Ateliereen ontwerpt klimtoren in Zoelen

Nieuws
Door: Jacqueline Knudsen | 04-07-2012

Deze week is het voorlopig ontwerp voor een multifunctionele toren bij de Holland Evenementengroep in Zoelen (Betuwe) gepresenteerd. Het ontwerp is van Ateliereen architecten. Het twintig meter hoge object komt aan de recreatieplas de Beldert te staan.

Kleurige klimgrepen

De toren is aan alle zijden bruikbaar. Aan twee zijden is een klimwand en er is een Boulderwand. Aan de vierde zijde is er een beheerdersruimte en een balie voor snacks. Vanaf 12 meter hoogte kan er getokkeld worden en bovenop is er voor badgasten een uitkijkpunt. Vanaf het uitkijkpunt is er uitzicht over de plas en het evenemententerrein. Door de toren in beton uit te voeren vallen de kleurige klimgrepen gelijk op. De trapleuning krijgt tevens een opvallende kleur, deze benadrukt de route naar boven en maakt van de toren een landmark.

Klimtoren in Reusel

Eerder heeft Ateliereen architecten een klim en uitkijktoren gebouwd in Reusel. De 25 meter hoge toren bestaat uit 6 in elkaar geschoven kubussen die allemaal op een andere manier geopend zijn. Als bezoeker zie je de omgeving daardoor telkens vanuit een nieuw perspectief. Vanaf het hoogste platvorm reikt het zicht enerzijds tot de kerncentrale in Mol (België) en anderzijds tot Westpoint in Tilburg.

In ArchitectuurNL nummer 4 staat een uitgebreid verslag over uitkijktorens als experience.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.