Badkamerserie Zencha ontvangt German Design Award

Actualiteiten, Interieur, Nieuws

Badkamerserie Zencha ontvangt German Design Award

Door: Redactie ArchitectuurNL | 22-12-2022

De complete badkamerserie Zencha van Sebastian Herkner voor Duravit is bekroond met ‘Goud’ in de categorie Excellent Product Design – Bath and Wellness bij de German Design Award 2023. Deze serie is geïnspireerd op traditionele Japanse rituelen en vakmanschap en omvat zowel wastafels en een vrijstaand bad als opbergmeubels. De serie overtuigde de jury met de bijzondere flair voor vormen en kleuren, materialen en structuren.

Sebastian Herkner weet: “De badkamer is het laatste toevluchtsoord in huis. Hier kun je je op jezelf concentreren. Het is een moment van bezinning, zoals een theeceremonie.” Dit idee komt vooral tot uiting in de bijzondere opzetwastafel en de vrijstaande ligbaden die aan de onderkant licht bolvormig zijn en naar een rand toelopen die naar buiten afloopt. Het rechtlijnige en puristische meubilair biedt een harmonisch contrast.

De wastafels zijn verkrijgbaar in vier verschillende kleuren – glanzend en mat – en te combineren met de modulaire meubelen. De fronten van de onderkasten en hoge kasten bieden de mogelijkheid tot een individuele mix van materialen met verschillende haptiek, structuren en kleuren. De serie is gecompleteerd met een vrijstaand bad en een spiegel.

Trots

“Ik heb altijd al een badkamerserie voor Duravit willen ontwikkelen”, zegt de ontwerper uit Offenbach. Hij sluit zich aan bij gerenommeerde ontwerpers als Philippe Starck en Cecilie Manz, die al collecties voor de Duitse fabrikant ontwierpen. Met zijn eerste complete badkamerserie was hij meteen succesvol: Goud bij de German Design Award. “Dit is een prachtige bevestiging voor mijn team en mij, maar ook voor de hele samenwerking met Duravit.”

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.