Beroepenanalyse architectenbranche

Beroepenanalyse architectenbranche

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 06-08-2009

Uit arbeidsmarktonderzoek blijkt dat studenten en opleidingen een beperkt beeld hebben van de functies op architectenbureaus. Ook vinden architectenbureaus dat opleidingen beter kunnen aansluiten op de beroepspraktijk. Om het beroepsbeeld en de aansluiting te verbeteren, werkt de Stichting Fonds Architectenbureaus (SFA), na een eerder arbeidsmarktonderzoek, nu aan een ‘beroepenanalyse’.

Loopbaanmogelijkheden vergroten
De analyse moet duidelijk maken aan welke medewerkers en competenties op mbo-, hbo- en wo-niveau de architectenbureaus, nu en in de toekomst, behoefte hebben. De opleidingen kunnen dan hun aanbod meer toesnijden op de praktijk. Op basis van de beroepenanalyse ontwikkelt de SFA personeelsinstrumenten om de opleidings- en loopbaanmogelijkheden te vergroten en daarmee de employability van medewerkers te stimuleren. Architectenbureaus en ook het personeel zelf kunnen daarnaast de beroepenanalyse straks gebruiken om de functionerings- en beoordelingsgesprekken te versterken. Als cao-partijen dat willen, kunnen zij de analyse tevens inzetten voor het actualiseren van het functiehandboek.

Invullen enquête
Om de visie van hele branche te weerspiegelen, is het van belang dat veel architectenbureaus de enquête invullen. Eind december is de analyse beschikbaar. De online enquête kan worden ingevuld van 1 augustus tot en met 13 september.

Bron: BNA

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.