Bessels architekten & ingenieurs ontwerpt duurzaam distributiecentrum

Actualiteiten, Nieuws

Bessels architekten & ingenieurs ontwerpt duurzaam distributiecentrum

Door: Petra Starink | 20-07-2015

Bessels architekten & ingenieurs ontwerpt voor verwarmings- en sanitairgroothandel Wasco in Apeldoorn een nieuw distributiecentrum op bedrijventerrein Ecofactorij.  Duurzaamheid, met daaraan gekoppeld het BREEAM-NL duurzaamheidscertificaat ‘Excellent’, speelt een belangrijke rol.

Groot volume in groen landschap

Uitgangspunt voor het ontwerp van Bessels architekten & ingenieurs is een eenvoudig groot volume in een groen landschap. Binnen dit volume bevinden zich over drie lagen de kantoorruimten. Het gebouw blijft op deze wijze heel compact, waardoor de kavel voor een groot deel groen blijft. Deze groene ruimte voorziet in een natuurlijk grasland met een wadi ten behoeve van regenwateropvang.

Semi-transparante puien

Het gebouw is ter plaatse van het kantoor verbijzonderd met een grote glazen pui omlijst met een kader. Om de distributiehal te voorzien van daglicht worden grote semi-transparante puien geplaatst. Zonnepanelen op het dak zullen het distributiecentrum voorzien van de benodigde energie. Het distributiecentrum heeft een oppervlakte van 18.000 m2 logistieke ruimte en 1.500 m2 kantoren. VDR Bouwgroep gaat de nieuwbouw realiseren.

Bedrijventerrein Ecofactorij stimuleert een duurzame ontwikkeling. Alle bedrijven die er gevestigd zijn, spannen zich extra in op het gebied van duurzaamheid. Dit past goed bij de uitgangspunten die Wasco hanteert in haar bedrijfsvoering. Het distributiecentrum zal in de zomer van 2016 operationeel zijn.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.