Van Aken architecten richten kantoorflat China in

Interieur, Nieuws

Van Aken architecten richten kantoorflat China in

Door: Petra Starink | 20-07-2015

Van Aken Architecten heeft een grote interieuropdracht in China in de wacht weten te slepen. Het gaat om het hoofdkantoor van het telematica bedrijf NavInfo in Peking waar 13 verdiepingen, met een oppervlakte van 30.000 m2 ingericht gaan worden.

Opdrachtgever NavInfo heeft VAA alle vrijheid gegeven voor het inrichten van de 13 verdiepingen. Van Aken architecten heeft het ontwerp gemaakt op basis van een basaal programma van eisen. Hoewel VAA al ervaring hebben in Azië is het voor het architectenbureau een uitdaging om de specifieke materialen en producten uit de Chinese markt op een juiste manier te interpreteren. Een Chinees architectenbureau assisteert met het vertalen van het ontwerp naar de Chinese markt.

VAA heeft alle vrijheid gekregen zegt topman Patrick Cheng van NavInfo. Hij zegt volledig te vertrouwen op de creatieve kracht van het bureau. Dat vertrouwen ontstond toen hij in 2014 een bezoek aan Eindhoven bracht. Cheng: “Toen we daar het gebouw van Mapscape zagen, waren we direct enthousiast en wisten we dat wij voor het interieur van ons hoofdkantoor hetzelfde architectenbureau wilden hebben. We laten ons graag door VAA verrassen.” “Het is een eer dat we deze enorme klus hebben gekregen,” zegt Ron de Goeij, directeur van VAA. Hij ziet de opdracht als een kans voor het groeiende interieurteam om zichzelf te bewijzen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.