Bezeten van stoelen

Bezeten van stoelen

Nieuws
Door: Petra Starink | 20-07-2011

Met de tentoonstelling  Bezeten van Stoelen presenteert het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen het werk van Richard Hutten. De tentoonstelling toont verschillende generaties stoelen die als inspiratie dienden voor Richard Hutten. Daarbij is er specifiek aandacht voor de ontstaansgeschiedenis van de door Hutten speciaal voor het museum ontworpen Zuiderzeestoel.

Ambachtstechnieken

Een combinatie van stoelen, prototypes en schetsen bieden designliefhebbers en museumkenners de mogelijkheid het ontwerpproces van Richard Hutten van dichtbij te bekijken. De tentoonstelling is onderdeel van het beleid van het Zuiderzeemuseum om jaarlijks opdrachten te geven aan hedendaagse ontwerpers die gebruikmaken van oude ambachtstechnieken. In de zalen van het museum zijn ook stoelen van onder andere Arne Jacobsen, Gerrit Rietveld en H.P. Berlage te bekijken.

Vernieuwende technieken

Richard Hutten (1967) studeerde af in 1991 aan de Design Academy in Eindhoven. Hij ontwierp als examenproject het ‘Tafelconcept’ en verwierf hiervoor internationale erkenning. Het concept bestond uit verschillende tafels, basaal van vorm en variërend in schaal. Hierdoor had het vele woonfuncties. Het concept was vernieuwend en markeerde het begin van de carrière van Richard Hutten. Hutten is gefascineerd door het ambachtelijke proces, wat leidt tot vernieuwende technieken. Eén van deze technieken is dat hij niet de stoel ontwerpt, maar de mal. De stoel is slechts een afgeleide. Hij geeft objecten vaak meerdere functies.

De tentoonstelling Bezeten van Stoelen is nog te zien tot en met 9 oktober 2011 in het Zuiderzeemuseum in Enkuizen.

 

Bekijk hier de video over de tentoonstelling

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.