45 finalisten Dutch Design Award

45 finalisten Dutch Design Award

Nieuws
Door: Petra Starink | 20-07-2011

Voor de Dutch Design Award zijn 45 finalisten geselecteerd.  Deze ontwerpers maken kans op de titel ‘Golden Eye’ en een geldprijs ter waarde van €20.000.

Young Designer Award

Naast de finalisten in de hoofdcategorieën Communicatie, Product en Ruimtelijk zijn ook de 3 finalisten voor de Young Designer Award (YDA) bekendgemaakt. De YDA-winnaar ontvangt een prijs ter waarde van € 10.000 (€ 7.500 professionele begeleiding & € 2.500 prijzengeld). De winnaars worden door een internationale jury gekozen en tijdens de feestelijke awardshow op 22 oktober bekendgemaakt, evenals de prijzen in de speciale categorieën: Beste Opdrachtgever Award en BNO – Piet Zwart Prijs – Lifetime Achievement Award van de DDA. De ontwerpen van alle finalisten en winnaars worden tijdens de Dutch Design Week in een glazen kas op het Stadhuisplein in Eindhoven geëxposeerd.

 Slimme vormgevingsconcepten

Het zware economische jaar heeft invloed gehad op de inzendingen, aldus de leden van de selectiecommissies. Dit kwam naar voren in alle categorieën. Dit gegeven heeft vormgevers juist aangezet tot het ontwikkelen van slimme vormgevingsconcepten, waar met minimale middelen grote bewegingen in gang worden gezet. In alle categorieën speelde bovendien maatschappelijk design een grote rol. Tevens was er veel aandacht voor ‘storytelling’, wat ook een internationale tendens is in design.  De volledige informatie over de finalisten en hun ontwerpen staat in de bijlage en op www.dutchdesignawards.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.