Bjarne Mastenbroek over de Viking

Lezingen, Nieuws

Bjarne Mastenbroek over de Viking

Door: Petra Starink | 21-09-2015

Donderdag 8 oktober geeft architect Bjarne Mastenbroek (SeARCH) een lezing in Architectuurcentrum Rondeel in Deventer om zijn visie op architectuur  te delen.

Mastenbroek heeft het nieuwe Viking film en theater in Deventer ontworpen. In het nieuwe gebouw gaan Theater Bouwkunde en filmhuis de Keizer samen verder. Door de ligging kan het nieuwe gebouw een prachtige schakel worden tussen de rivier en de stad. Hoe is Bjarne Mastenbroek met deze opgave omgegaan en wat zijn daarvan de achtergronden? Bijzonder onderdeel van de context daarbij is dat de Viking een belangrijke nieuwe schakel vormt van de zogenaamde cultuurloper (later driehoek) zoals die is opgenomen in het ambitiedocument ‘Bericht aan de stad’ van Jo Coenen en Fons Asselbergs.

Intelligente gebouwen

Voor Bjarne Mastenbroek is elk project onlosmakelijk verbonden met zijn omgeving. SeARCH doet uitgebreid onderzoek naar de hechte onderlinge relatie tussen architectuur en haar context. Architectuur is succesvol als ze het verschil kan maken en antwoorden en oplossingen biedt voor problemen, nieuwe vragen en behoeften. SeARCH gelooft in het ontwerpen van intelligente gebouwen, met gebruik van zo weinig mogelijk materialen, zonder excessen en streeft naar echte duurzaamheid. Verbetering door vereenvoudiging.

Lezing door Bjarne Mastenbroek op 8 oktober begint om 20.00 uur.
Adres: Architectuurcentrum Rondeel
Stromarkt 18c
7411 PK Deventer
www.rondeeldeventer.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.