Contrastrijke vloer omroepgebouw

Kennis, Materialen, Producten

Contrastrijke vloer omroepgebouw

Door: Petra Starink | 21-09-2015

Luuk Bode heeft een vloer ontworpen voor het entreegebouw van de omroepen BNN/VARA, NTR en VPRO op het Mediapark in Hilversum. De contrastrijke vloertekening is over een oppervlakte van circa 300m2 gestort in verschillende delen beton met een haarscherpe kleurscheiding.

Het ontwerp van de vloer ging gepaard met een restyling van het interieur, uitgevoerd door Workshop of Wonders. Ter inspiratie van het ontwerp fotografeerde Bode de structuur van de buitenruimte op het Mediapark; van een haaks staande vangrail tot scheeflopende gebouwen. Nergens is een rechte horizon zichtbaar.

Grillige lijnvoering

Die grillige lijnvoering nam Luuk Bode mee in zijn ontwerp. Het kleurenpalet met als basis diverse grijstinten en zwart is een ode aan de hightech media-industrie. Referenties als grint, asfalt, ijzer en andere industriële elementen uit de bebouwde omgeving vonden hun weg in het ontwerp. Een op het mediaterrein platgereden bierblikje met rode ster leidde tot de keuze voor een rood accent; tevens de karakteristieke kleur van entertainment. Als geheel heeft de vloer een dynamische en messcherpe uitstraling.

Luuk Bode

Luuk Bode studeerde in 1994 af aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Zijn werk werd lange tijd gekenmerkt door een eigen interpretatie van street art en popiconen. Vanaf 2012 is zijn werk steeds verder geabstraheerd. Met rekenkundige precisie kiest hij zijn vormen, waarbij kleurvlakken met elkaar in botsing raken of net niet.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,

    Schrijf een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.