Bouw centrum Amsterdam Noord van start

Bouw centrum Amsterdam Noord van start

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 14-11-2007

Vandaag wordt het officiële startsein voor de bouw van Centrum Amsterdam Noord (CAN) gegeven. Dit gebeurt vanuit het stadsdeelhuis in Amsterdam-Noord.

Op drie locaties in CAN wordt gestart met bouwen: de toekomstige woonwijk Elzenhagen-Noord, het winkelcentrum Boven t Y en het gebied tussen het stadsdeelhuis en het winkelcentrum. Stadsdeelvoorzitter Rob Post: CAN behoort tot de grootste bouwprojecten van de komende jaren in Amsterdam. In totaal bouwen we zon 3000 nieuwe koop- en huurwoningen, waarvan 30% in de sociale sector. Daarnaast komt er zon 30.000m2 aan nieuwe winkelruimte, 60.000m2 aan kantoorruimte en 70.000m² aan bedrijfsruimte. Ook komen er veel sociale, culturele en sportieve voorzieningen in het centrum van Amsterdam-Noord.

Woningen, winkels en voorzieningen
Het grootste deel van de woningen komt in de nieuwe woonwijken Elzenhagen-Noord en Elzenhagen-Zuid. et winkelcentrum Boven t Y wordt de komende jaren flink uitgebreid. Grote winkelketens zullen zich hier vestigen.
Bovendien komen er parkeergarages, stadswoningen en appartementen. Tenslotte is het stationsgebied onderdeel van CAN. Gelegen rondom het toekomstige metrostation Buikslotermeerplein is dit een ideale plek voor nieuwe kantoorgebouwen, woningen, scholen, sportaccommodaties, een theater en horeca.

Contrast
Het stedenbouwkundig plan voor CAN is opgesteld door stedenbouwkundig bureau Soeters Van Eldonk. De kenmerken van Amsterdam-Noord – de dijken, dorpen en stedelijke wijken met hoog- en laagbouw – zijn daarbij als uitgangspunt genomen. In het plan is het grote contrast tussen stedelijk gebied en het groen gehandhaafd.

Bron: Nieuwsbank

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.