Bouw Little C aan Coolhaven

Bouw Little C aan Coolhaven

Nieuws
Door: Petra Starink | 26-06-2018

In Rotterdam is de bouw van het nieuwe woon- en werkcomplex Little C aan de Coolhaven begonnen. Het ontwerp is van CULD architecten. TBI-bedrijven J.P van Eesteren en ERA Contour ontwikkelen en bouwen hier lofts en appartementen, workspaces en kleinschalige horeca in 15 gebouwen.

Stoere bakstenen gevels

Little C wordt een gebied waar de stijl uit de New Yorkse wijk Greenwich Village terug te vinden is. Met stoere bakstenen gevels, grote raampartijen, expressieve stalen hekwerken en loopbruggen die de gebouwen verbinden, ademt het gebied de sfeer van New York. Door het vele groen, de drie pleintjes in het gebied, hippe, kleinschalige horeca en het nieuwe Waterfrontpark aan de Coolhaven, krijgt Little C een ontspannen, intiem stads karakter.

Ligging bij Museumpark en centrum

Little C ligt dicht tegen de binnenstad aan en bij het Museumpark en de Witte de Withstraat. Een nieuwe voetgangersbrug over de ’s Gravendijkwal die aansluit op de corridor door het Erasmus MC zorgt voor een directe looproute naar de stad.

Lofts en appartementen

Er komen 320 lofts en appartementen, waarvan 111 koop en 209 vrije huur, en 9.000 m2 aan ruimte voor kantoren, werkplekken, horeca en ateliers. Het Familiehuis Daniel den Hoed neemt haar intrek in Little C, waardoor kankerpatiënten en hun familie dichtbij elkaar kunnen zijn en elkaar kunnen steunen tijdens de behandeling in het Erasmus MC.

Na de zomervakantie wordt er gewerkt aan de parkeergarage met 245 parkeerplaatsen. Daarna begint de realisatie van de gebouwen die op zijn vroegst 2020 wordt afgerond.

Meer informatie is te vinden op eracontour en CULD architecten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.