Bram van Ooijen wint Meester 2018 FGF

Nieuws

Bram van Ooijen wint Meester 2018 FGF

Door: Petra Starink | 05-11-2018

Bram van Ooijen heeft met zijn afstudeerwerk Wihdatopia de Meester 2018 Fleur Groenendijk Foundation (FGF) gewonnen. Bram van Ooijen koos het zeer actuele thema van vluchtelingenkampen. Hij onderzoekt de stedelijke dimensie van vluchtelingenkampen en de symbiotische relatie die kamp en stad met elkaar kunnen ontwikkelen. Hij analyseert de ontwikkeling van het vluchtelingenkamp Al-Wihdat bij Amman in Jordanie. In december 2017 studeerde van Ooijen hierop af aan de Rotterdamse Academie van Bouwkunst met het cijfer 9.

De FGF organiseert jaarlijks De Meester. Deze prijs is uitsluitend voor afstudeerprojecten van Rotterdamse Academie van Bouwkunst  (RAvB). Drie net afgestudeerde architecten en stedenbouwers strijden om de promotieprijs van € 5.000,- . Deze dient te worden ingezet voor het creëren van naamsbekendheid van het werk.

De Fleur Groenendijk Foundation (FGF) wil jongeren stimuleren bij hun opleiding en vorming op het terrein van architectuur. Architectuur in de brede zin van het woord, ook in relatie tot kunst, cultuur of wetenschap. De genomineerden in 2018 waren naast Bram van Ooijen, Nina van Osta (Architect) en Jurian Voets (Stedenbouwkundige).

In ArchitectuurNL nummer 5 2018 staat een uitgebreid artikel over Bram van Ooijen.

Bekijk de video waar Bram van Ooijen een toelichting geeft over zijn ontwerp

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.