Crystal van Daan Roosegaarde

Nieuws

Crystal van Daan Roosegaarde

Door: Petra Starink | 22-10-2013

Tijdens de Dutch Design Week is het interactieve lichtkunstwerk ‘Crystal‘ van Daan Roosegaarde te zien in het NatLab in Eindhoven.

Het permanente kunstwerk bestaat uit honderden led-kristallen die licht geven als je ze aanraakt. Lego van Mars, noemt kunstenaar Daan Roosegaarde van Studio Roosegaarde zijn Crystals. Dat slaat niet alleen op hun buitenaardse design, maar ook op hun oneindige speelmogelijkheden. In een zwarte tunnel in het Natlab, waar Einstein ooit werkte liggen de Crystals. De Crystals zijn witte kristallen met leds en ze liggen op een vloer met een speciaal magnetisch veld waardoor de Crystals oplichten. Crystal is hiermee een van de nieuwste innovaties in licht.

Interactieve kristallen

Crystal is niet alleen vernieuwend qua uiterlijk, vooral het interactieve element maakt het kunstwerk bijzonder. Met de Crystals kun je je creativiteit de vrije loop laten. Daan Roosegaarde noemt dit verschijnsel ‘Facebook Plein’, waar sociale media en licht samenkomen om een nieuw soort openbare plek te creëren.

Licht en omgeving

Studio Roosegaarde blijft de Crystals verder ontwikkelen vanuit de visie dat licht de relatie tussen de mens en zijn omgeving versterkt. De komende jaren zal de studio zich bezighouden met de ontwikkeling van Crystals in nieuwe vormen en kleuren, samen met diverse hightech bedrijven en culturele organisaties. ‘Crystal’ was al eerder te zien in o.a. Amsterdam en Parijs en staat nu permanent in Eindhoven.
Het beste moment om dit kunstwerk te ervaren is in de avond.

Video en fotografie: Studio Daan Roosegaarde

Bekijk hier de video

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.