Cruz y Ortiz gastprofessoren faculteit Bouwkunde

Cruz y Ortiz gastprofessoren faculteit Bouwkunde

Nieuws
Door: Petra Starink | 22-05-2014

Architecten Antonio Cruz en Antonio Ortiz worden vanaf 1 september gastprofessoren aan de faculteit Bouwkunde van de TU Delft. Cruz en Ortiz gaan Studio Amsterdam leiden, een masterstudio van de leerstoel Complex Projects van Kees Kaan. Ook zullen zij openbaar toegankelijke lezingen houden en deelnemen aan debatten.

Antonio Cruz en Antonio Ortiz studeerden in 1971 af aan de Escuela Superior de Arquitectura in Madrid. Samen richtten zij Cruz y Ortiz arquitectos op. Hun meest bekende projecten zijn de verbouwing van het Rijksmuseum in Amsterdam, het Spaanse paviljoen op de Expo 2000 in Hannover, het La Cartuja stadion in Sevilla (1999) en de uitbreiding van het centraal station van Basel (2003).

Cruz en Ortiz wonnen verscheidene prijzen, waaronder de Premio Nacional de Arquitectura Española en de  Premio Ciudad de Sevilla,  Zij waren gastprofessoren onder andere aan de technische hogeschool in Lausanne, de ETH Zurich, Harvard University en Cornell University. In 2002 vestigde het architectenbureau zich ook in Amsterdam, waar het bureau onder leiding staat van lokale partner Muriel Huisman. Momenteel werken zij aan het nieuwe stadion van Atlético Madrid, dat in 2016 wordt voltooid.

Met het gastprofessorenprogramma trekt de faculteit Bouwkunde nationaal en internationaal gerenommeerde ontwerpers en onderzoekers aan. Zij dragen met hun visies en netwerken bij aan de vernieuwing van het onderwijs en onderzoek.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.