Deens architectenbureau wint internationale 6×6 Design Contest

Actualiteiten, Nieuws

Deens architectenbureau wint internationale 6×6 Design Contest

Door: Redactie ArchitectuurNL | 13-06-2022

Geberit organiseerde een internationale wedstrijd en vroeg zes architecten uit zes verschillende landen een badkamer te ontwerpen op 6 vierkante meter. De winnaar is architectenbureau BJERG Arkitektur A/S uit Kopenhagen (DK) geworden. Zij ontwierp een lichte en ruime badkamer – Serenity – om rust en balans te bieden in het dagelijks leven.

Door de verschillende ontwerpen werd duidelijk dat op hetzelfde vloeroppervlak totaal verschillende badkamerwerelden kunnen worden gecreëerd.

‘We zijn erg blij dat ons badkamerontwerp ‘Serenity’ heeft gewonnen’, zegt Carsten Wraae Jensen van architectenbureau BJERG Arkitektur A/S. ‘We hebben een tijdloze en eenvoudige badkamer ontworpen, die de gebruiker een pauze geeft in het dagelijks leven. Ons design is bedoeld voor iedereen, die op zoek is naar kwaliteit van leven. Dit heeft geresulteerd in een badkamer, die rust en balans brengt in de dagelijkse badkamerroutines.’

Zintuigelijk

De ontwerpers van het Deense architectenbureau legden in het bijzondere de nadruk op de waarneming van de zintuigen. Dit hebben zij gedaan door de integratie van licht en het gebruik van verschillende materialen en hun texturen. De keuze viel daarom op ongecompliceerde, gemakkelijk te reinigen producten, die er door hun uniforme oppervlakken en materialen superieur uitzien.

Bovendien brengt het grote raamgedeelte de natuur en het natuurlijke licht naar binnen. Het ‘Serenity’-ontwerp biedt een oase van welzijn. Dit heeft uiteindelijk de gebruikers overtuigd bij de internationale stemming. “Onze badkamer zorgt voor een goed begin en een goed einde van de dag in een ontspannen omgeving. De badkamer is een ruimte waar je veel tijd doorbrengt in het dagelijks leven en is een van de weinige plekken waar je de deur op slot kunt doen en een rustig moment kunt hebben. Daarom wilden we een dromerig decor creëren waarin het gevoel en de sfeer in de kamer belangrijker zijn dan slimme functies. Je kunt zeggen dat we een beleving hebben gecreëerd uit de dagelijkse badkamerroutines”, zegt Carsten Wraae Jensen.

Oase van welzijn

Een doordacht concept en de juiste keuze van producten, materialen en kleuren bepalen of de badkamer een oase van welzijn wordt en voldoet aan de wensen van de gebruikers. ‘Het Deense concept won de meeste stemmen van alle deelnemende landen’, aldus Geberit. ‘Alle deelnemers hebben uitstekende en inspirerende ontwerpen ingebracht. Maar uiteindelijk werd de stemming beïnvloed door de persoonlijke voorkeuren van de gebruikers.’

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.