Duurzaamheid en welzijn centraal op Landgoed Wickevoort

Actualiteiten, Nieuws

Duurzaamheid en welzijn centraal op Landgoed Wickevoort

Door: Marjolein de Wit - Blok | 03-03-2023

Gebiedsontwikkelaar AM gaf eind februari het officiële startsein voor de realisatie van het energieneutrale appartementengebouw Orangerie. Het fraaie, energieneutrale complex is ontworpen met veel aandacht voor welzijn van de bewoners. De start werd gevierd door een feestelijke bijeenkomst van AM, BAM Wonen en wethouder Jurgen Nobel voor bewoners, partners en andere betrokkenen.

Orangerie maakt deel uit van de gebiedsontwikkeling Landgoed Wickevoort in Cruquius (gemeente Haarlemmermeer). De ontwikkeling van het landgoed is al enige tijd in een stroomversnelling en er zijn nu circa 183 huur- en 36 koopwoningen opgeleverd. Alle bewoners worden lid van de beheervereniging en kunnen gebruik maken van verschillende gedeelde faciliteiten die eveneens zijn gerealiseerd.

Energieneutraal

Dit fraaie energieneutrale en transparante gebouw van AM krijgt vier woonlagen en grote glazen gevels. Hierdoor is er een maximale verbinding met buiten wat weer bijdraagt aan een ontspannen gevoel bij bewoners. Verder is het gebouwd in een U-vorm naar een ontwerp van M3H Architecten.

Bij de totstandkoming van het ontwerp waren duurzaamheid en de relatie met het omliggende groen belangrijke uitgangspunten. Vanuit de appartementen en het binnenhof is er volop uitzicht op het groene omliggende landschap. In het binnenhof komen subtropische planten die winterhard zijn. Parkeren gebeurt uit het zicht in de ondergrondse parkeergarage.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.