Eaton opent duurzaam kantoorpand op The Green Box-campus

Actualiteiten, Nieuws

Eaton opent duurzaam kantoorpand op The Green Box-campus

Door: Redactie ArchitectuurNL | 31-10-2022

Vanaf november verwelkomt Eaton haar klanten in een nieuw kantoorpand dat volledig duurzaam is gebouwd. Het pand is gevestigd op de campus ‘The Green Box’ en dient als voorbeeld hoe het bedrijfsleven met eigen energieopwekking en energiebesparende technieken een belangrijke bijdrage aan de energietransitie kan leveren.

Duurzame opwekking en verbruik van elektriciteit staan centraal in het ontwerp. Het pand is onder meer voorzien van zonnepanelen, EV-laadstations en energieopslagsystemen (een samenwerkingsinitiatief tussen Eaton & Koolen Industries), energiezuinige verlichting en een energiemanagement-systeem dat ervoor zorgt dat alle lokaal opgewekte energie optimaal wordt ingezet. Met het nieuwe kantoorpand liggen alle bedrijfsonderdelen van Eaton dichter bij elkaar, wat de samenwerking en communicatie een stuk makkelijker maakt.

Energietransitie versnellen

“Deze campus is dé nieuwe thuisbasis voor ondernemende startups, scale-ups maar ook productiebedrijven, naast onderzoekers en ontwikkelaars die de energietransitie ondersteunen”, aldus Kees Koolen, ondernemer, investeerder en geestelijk vader van The Green Box. “Een degelijke, betrouwbare en duurzame energievoorziening is cruciaal voor bedrijven en consumenten. Op The Green Box ligt de nadruk op het versnellen van de energietransitie, door slim samen te werken, door de juiste, betrouwbare en veilige hardware en software te ontwikkelen, en bovenal door goed te luisteren naar wat de klant nodig heeft.”

Petflessen en hennepplanten

“In de voorbereiding is gekeken op welke manier we duurzaamheid in de inrichting van het pand konden doorvoeren. Dat is aardig gelukt”, vertelt Matty Hummelink, Sales Director Benelux. “Het is grappig om te weten dat we straks op stoelen zitten van petflessen en hennepplanten. We moeten toe naar meer en meer circulariteit en dat is hier een mooi voorbeeld van.”

Bij de inrichting van het moderne kantoorpand is uiteraard rekening gehouden met hybride werken: het voorziet in flexplekken die aan de normen voldoen en er is zelfs een werkcafé ingericht. Ook de veiligheid van personeel wordt duurzaam gewaarborgd, dankzij adaptieve noodverlichting. In tegenstelling tot statische pictogramarmaturen, wordt digitale technologie ingezet om situatiegericht vluchtroutes aan te geven. Zo wordt niet alleen de kortste, maar ook de veiligste vluchtroute aangegeven.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.