Eerste architectuurfilmfestival in China

Eerste architectuurfilmfestival in China

Evenementen, Nieuws
Door: Petra Starink | 01-09-2014

Van 25 t/m 28 september presenteert het Architectuur Film Festival Rotterdam (AFFR) samen met de Beijing Design Week (BJDW) het eerste filmfestival over architectuur en stadsontwikkeling in China. De BJDW en het AFFR zetten in op een langdurige samenwerking en een jaarlijks filmfestival in China, om de uitwisseling tussen Chinese en Nederlandse architecten, vormgevers en filmmakers te bevorderen.

De BJDW is de afgelopen 5 jaar uitgegroeid tot een van de grootste ontmoetingsplekken voor architecten en vormgevers. Het AFFR dat tweejaarlijks het grootste architectuurfestival ter wereld organiseert is heel content met de samenwerking.

Megasteden in China

Onder de noemer We are the City heeft curator Jord den Hollander een programma samengesteld rond de vraag: hoe kun je de extreme groei van megasteden in China beheersen? Naast Chinese en Nederlandse films zijn er producties te zien over stedelijke ontwikkelingen van uit de hele wereld, en er zal een speciale film worden getoond over de parallel tussen de twee fietssteden Amsterdam en Beijing.

Workshop film en architectuur

Tijdens de BJDW organiseert het AFFR dagelijks debatten rond het hoofdthema tussen Chinese en Nederlandse vormgevers, stedenbouwkundigen en stadsplanners. Hiervoor wordt nauw samengewerkt met de Tsinghua universiteit in Beijing. Jonge professionals en studenten van de architectuurfaculteit van de Tsinghua Universiteit kunnen deelnemen aan een driedaagse workshop film en architectuur.

Kijk voor meer informatie op www.affr.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.