Met Chabot naar de Van Nellefabriek

Evenementen

Met Chabot naar de Van Nellefabriek

Door: Petra Starink | 07-04-2016

Het Chabot Museum in Rotterdam biedt een arrangement aan waarin naast het bezoek aan de tentoonstelling Trans Angeles:Crossover Experimentation een rondleiding naar de Van Nellefabriek wordt georganiseerd. Van 9 april tot en met 4 juni is het mogelijk om met een ervaren gids rond te lopen door de oude fabriek en meer te weten te komen over de architectuur, de recente verbouwing , historische achtergronden en het principe van licht, lucht en ruimte.

De vroegere koffie-, thee- en tabaksfabriek van Van Nelle is tussen 1925 en 1931 gebouwd en ontworpen door Leendert van der Vlugt van het architectenbureau Brinkman & Van der Vlugt in samenwerking met constructeur Ir. J.G. Wiebenga. Het is een voorbeeld van industriële architectuur uit het begin van de twintigste eeuw, de periode van het Nieuwe Bouwen. De Van Nellefabriek is sinds 2014 UNESCO werelderfgoed.

Arrangement

Het arrangement, een bezoek aan het Chabotmuseum, rondleiding Van Nellefabriek en ontvangst van het boek Villa Park in the City met foto’s van fotograaf Jannes Linders is te reserveren via [email protected].
Deelname €29,50, met museumjaarkaart €25,- .
Kinderen t/m 12 jaar gratis.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.