Debatavond toekomst van zelfbouw

Evenementen

Debatavond toekomst van zelfbouw

Door: Petra Starink | 11-11-2019

De afgelopen 10 jaar heeft de populariteit van zelfbouw in Amsterdam geresulteerd in opvallende experimenten zoals Steigereiland op IJburg en Buiksloterham. Wat is de toekomst voor zelfbouw in de stad nu de crisis voorbij is en de stad verdicht? Op 3 december kun je bij Architectuurcentrum Amsterdam mee debatteren over de komende 10 jaar zelfbouw.

Tentoonstelling The Right to Build

Op de tentoonstelling ‘The Right to Build: zelfbouw tussen droom en realiteit‘ wordt niet alleen teruggekeken op verschillende bouwprojecten in binnen-en buitenland maar er zijn ook 3 installaties te vinden waarin gereflecteerd wordt op de mogelijke toekomst van zelfbouw. De installaties zijn ontworpen door architectenbureaus KRFT, LOA en bureau SLA.

Verschillende vormen van zelfbouw

De installaties zijn bedoeld om bezoekers na te laten denken over de betaalbaarheid van verschillende vormen van zelfbouw, verticale hoogbouw met ruimte voor individuele expressie en de afweging tussen egobouwen en het collectieve stadsbeeld.

Discussie over 10 jaar zelfbouw

Op deze avond presenteren de architectenbureaus hun installaties en leiden curatoren René Boer en Mark Minkjan een scherpe discussie over de komende tien jaar zelfbouw in Amsterdam.

Datum: 3 december 2019
Tijd: Aanvang programma 20.00 uur 
Locatie: ARCAM Architectuurcentrum Amsterdam
AdresPrins Hendrikkade 600, Amsterdam
Tickets: € 7,50

Installatie Albert & Alberti van bureau SLA. Foto Maarten Nauw

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags:
  1. Tony Schoen

    Onder zelfbouw wordt meestal verstaan: particulier opdrachtgeverschap. Je zoekt zelf een architect, en zelf een aannemer, en misschien doe je zelf wel veel afwerking (stucen, keuken plaatsen, enz.).

    Ik woon in een rijtje van zes huizen, die in 1965 door de zes eigenaren samen zelf zijn gebouwd, volgens het verslag van de notaris in 50 weken van 20 uur. In mijn huis woonde de tekenaar, daarnaast de metselaar, enz. Vlak om de hoek staat nog zo’n rijtje van zes.

    Reageer

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.