Grote renovatieopgave: meer integraal samenwerken

Evenementen

Grote renovatieopgave: meer integraal samenwerken

Door: Redactie ArchitectuurNL | 15-05-2018

Er ligt een grote renovatieopgave tot 2050. “Zoals we de bouw nu hebben georganiseerd krijgen we dat niet voor elkaar. We moeten echt meer integraal samenwerken”, zegt Carl-peter Goossen, directeur en ontwerpmanager bij Bouwnext en voorzitter van vereniging DNA in de Bouw in de aanloop naar de beurs Renovatie 2018, die van 23 tot en met 25 mei wordt gehouden in de Brabanthallen in Den Bosch.

Sneller en omgevingsvriendelijker renoveren

De beurs wil antwoorden geven op de vraag hoe het renoveren van woningen en kantoren sneller, efficiënter en omgevingsvriendelijker kan. Bezoekers van Renovatie zijn op zoek naar praktische oplossingen en direct toepasbare kennis. De beurs is daarbij meer dan een verzameling stands. Elke dag is er een uitgebreid programma aan workshops, seminars en lezingen.

Betaalbaar energieneutraal bouwen

Goossen is binnen het Europese project AZEB (Affordable Zero Enery Buildings) op zoek naar methodes om betaalbaar energieneutraal te bouwen en te renoveren. “In het renoveren hebben we echt iets nodig om het betaalbaar te krijgen. Liefst woonlastenneutraal.” Hij houdt hierover een presentatie op de openingsdag, woensdag 23 mei.

Inhoudelijke programma’s op beurs

Renovatie wordt voor de zevende keer gehouden. Tijdens de vorige editie bezochten zo’n 5200 professionals de beurs. Zij bestonden voor 75% uit aannemers, installatiebedrijven en specialistische renovatie- en onderhoudsbedrijven. Ontwerpers, architecten en adviseurs namen graag een kijkje; ook bij de vele inhoudelijke programma’s die de beurs biedt.

Gratis voorregistratie Renovatie 2018

Voorregistratie voor Renovatie 2018 is gratis tot en met 22 mei en kan via www.renovatiebeurs.nl.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.