Met Riek Bakker door Leidsche Rijn

Evenementen

Met Riek Bakker door Leidsche Rijn

Door: Petra Starink | 07-05-2018

Stedenbouwkundig architect Riek Bakker stond aan de wieg van de ontwikkeling van de nieuwbouwwijk Leidsche Rijn. Ter ere van het 20 jarig bestaan van Leidsche Rijn organiseert Architectuurcentrum Aorta met stichting The Outsiders op vrijdag 18 mei een fietstocht door de wijk.

Stedenbouwkundige Riek Bakker

Riek Bakker is al meer dan veertig jaar een leidende stem in de Nederlandse stedenbouw en ruimtelijke ontwikkeling. Hoe kijkt ze twee decennia later terug op haar ‘creatie?’ Welke elementen van de wijk Leidsche Rijn had ze toen al op de tekentafel bedacht en welke had ze niet kunnen voorzien?

Nieuwbouwlocatie Leidsche Rijn

Leidsche Rijn is de grootste nieuwbouwlocatie van Nederland. Het ligt in de wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. De naam is afgeleid van de Leidse Rijn, een rechte vaarweg die in 1381 werd gegraven en omstreeks 1665 werd verbreed, nadat de rivier de Oude Rijn tussen Utrecht en Harmelen te ondiep was geworden voor de scheepvaart.

Fietstocht

De fietstocht start om 15.00 uur bij Station Leidsche Rijn en gaat o.a. langs Kersenboomgaard Ateliers, de Methaal Cathedraal, en het Castellum. Na de fietstocht is er een gesprek met Riek Bakker en kan er op een informele manier gereflecteerd worden op dit stedenbouwkundig plan.

De fietstocht is gratis. Meer informatie is te vinden op de website van architectuurcentrum Aorta

Fotografie: Henk Wind

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.