Themabijeenkomst over seismische bouwinnovaties

Themabijeenkomst over seismische bouwinnovaties

Evenementen
Door: Redactie ArchitectuurNL | 09-12-2015

Op woensdag 16 december vindt de themabijeenkomst: Seismische bouwinnovaties; kansen voor productontwikkelingen in Groningen plaats op de faculteit Bouwkunde van TU Delft.

De aardbevingen in Groningen zijn inmiddels zo heftig, dat ze een risico vormen voor gebouwen. Zowel voor bestaande als nieuwe panden. De Nederlandse aardbevingen hebben door de relatief geringe diepte in de bodem waar ze ontstaan, een ander karakter dan de aardbevingen die we kennen van elders in de wereld en die het gevolg zijn verschuivingen in de diepere aardlagen. Voor de Groningse situatie moeten dan ook nieuwe oplossingen gezocht worden. Hier liggen mooie kansen voor productontwikkeling.

Concrete ideeën en producten

In één middag wordt uitleg gegeven over het specifieke karakter van de Groningse seismische problematiek en de oplossingsprincipes die schade moeten voorkomen. Ook presenteren diverse ondernemingen hun, op deze principes gebaseerde, concrete ideeën en producten. Tot slot krijgen we inzage in de wijze waarop nieuwe producten worden getest op de TU Delft.

Een mooie kans om in een paar uur kennis te nemen van de essentie van de aardbevingsproblematiek en de kansen voor productontwikkeling.…..en wellicht daarna zelf aan de slag te gaan. Er is nog steeds behoefte aan mooie en nieuwe oplossingen.

Themabijeenkomst

Datum: woensdag 16 december 2015
Tijdstip: 14.00 – 18.00 uur
Locatie: TU Delft – Faculteit Bouwkunde, Berlagezaal

Klik hier voor informatie over het programma en aanmelden

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.