Expositie Van Hontem architecten

Expositie Van Hontem architecten

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 03-02-2010

Van 4 februari t/m 28 maart exposeert het bureau Van Hontem architecten in het Architectuur Centrum Nijmegen (ACN). De expositie maakt deel uit van de Architecten Estafette waarin elke twee maanden een architect uit de regio Nijmegen zich presenteert. In Nijmegen realiseerde het bureau van Paul van Hontem o.a. de nieuwbouw van 270 woningen in het Rode Dorp, de herstructurering van het Arsenaal, de herbestemming van de Krayenhoffkazerne tot cultureel bedrijfsverzamelgebouw en de rehabilitatie van 305 portiekwoningen in de wijk Heseveld.

Ook buiten Nijmegen realiseerde het bureau diverse projecten, o.a. een bijzonder complex met woningen, een bijzondere woonvorm, school de Waarden en sportzaal in Tiel.

ACN Het Arsenaal, NijmegenACN Het Arsenaal, Nijmegen

Van Hontem architecten is een bureau voor architectuur en stedenbouwkunde dat op verschillende schaalniveaus een grote diversiteit aan plannen ontwikkelt. Deze plannen hebben niet alleen betrekking op nieuwbouw, renovatie of restauratie van woningen of gebouwen. Tevens is er vaak sprake van transformatie of rehabilitatie van stedelijke gebieden.

Met name op het gebied van de stedelijke herstructurering wordt de verbinding tussen architectuur, stedenbouw en openbare ruimte opgezocht. Getracht wordt de kwaliteit en beleving van de ruimte te verbeteren via het ontwikkelen van een herkenbare en leesbare beeldtaal. Het bureau beheerste alle fasen van het bouwproces vanaf het maken van het ontwerp tot en met het voeren van de directie op de bouwplaats. Werkgebieden zijn stedenbouw, woningbouw, culturele gebouwen, scholen en gezondheidszorg.

Ook te beleven in het ACN: t/m 14 maart – Toon Janssen en Oscar Lourens, The art of architecture & digitale presentatie Nijmegen als organisme, het plan van de maand & boekverkoop Boekhandel Roelants.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.