i29 interior architects winnaar Badkamer Design Awards 2010

i29 interior architects winnaar Badkamer Design Awards 2010

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 03-02-2010

Het winnende project van i29 is een woning aan het Singel te Amsterdam. Deze beslaat één grote open ruimte met vrijstaande volumes waarin diverse woonfuncties zijn verwerkt. De keuken en garderobe zijn bijvoorbeeld gecombineerd in één object dat bij de entree van het huis is geplaatst.
De bad- en slaapkamer is verstopt in het volume dat achterin de woning staat. Vanuit het open woonvertrek kijk je langs het volume op de verticale tuin met toegang tot het dakterras. Het zicht op de groene wand achter het volume in de woonkamer houdt een belofte in zich die ingelost wordt zodra je slaap- en badkamer betreed.

Het panorama op de dichtbegroeide plantenwand en het contrast met deze minimalistische witte bad- en slaapkamer zorgt voor een intense ervaring.

Douche, bad en wand

De integratie van natuur in het dagelijks leven is een belangrijk aspect van de traditionele cultuur in Japan, het geboorteland van de vrouw des huizes.

De jury selecteerde de winnaar van de bakmamer design awards uit 80 inzendingen. De prijs bestaat uit een bedrag van euro 10.000,- plus een expositie, deze week te zien tijdens de VSK, in de Jaarbeurs Utrecht

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.