Fotopresentatie Van de Wint op De Nollen

Fotopresentatie Van de Wint op De Nollen

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 12-04-2008

Vandaag neemt architect Liesbeth van der Pol de eerste beeldengids in ontvangst van de monumentale beelden van R.W. van de Wint (1942-2006) die hij buiten zijn kunstproject De Nollen realiseerde. Liesbeth zal per 15 augustus aantreden als Rijksbouwmeester.

Beelden
Van de Wint werkte met Van der Pol samen voor een vinexwijk in Haarlemmermeer (Stellinghof), waar zij optrad als adviseur. Van de Wint had voor ‘Stellinghof’ vijf beelden gemaakt die zich verhouden tot de omliggende architectuur, maar die tegelijkertijd een intimiteit behouden die past bij de kleine schaal van de woonwijk.

Zo’n vijfendertig stalen beelden van Van de Wint zijn in heel Nederland te vinden. Het zijn sobere geometrische vormen, of juist beelden van ‘gevouwen staal’ met een organisch karakter. Van de Wint zag steeds een mogelijkheid om één van zijn ontwerpen te realiseren voor uiteenlopende plekken in de publieke ruimte.

De Nollen
Uitgangspunt van Van de Wint was ‘De Nollen’, een kunstproject in een oud binnenduin aan de rand van Den Helder waar hij vijfentwintig jaar lang schilderingen, beelden, bouwsels en landschap tot een verbindend geheel creëerde. Van de Wint wilde dat zijn beelden buiten De Nollen een bepaalde eenzaamheid uitstralen, omdat ze eigenlijk ‘heimwee’ hebben.

Met een fotoserie van Hendriktje Ruiter, fotograaf bij Stichting De Nollen, wordt nu aandacht besteed aan deze ‘beelden buiten De Nollen’, en wordt de onderlinge verwantschap tussen de werken zichtbaar. De fotopresentatie is op De Nollen te zien van 13 april tot en met 10 augustus 2008.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.