Nederlandse vloer in Olympisch zwembad Beijing

Nederlandse vloer in Olympisch zwembad Beijing

Nieuws
Door: Redactie ArchitectuurNL | 11-04-2008

Bolidt Kunststoftoepassing uit Hendrik Ido Ambacht heeft de bijzondere vloer van de VIP-bar in het Olympisch zwembad van Beijing ontworpen en aangebracht. De kleur en uitstraling van de vloer sluiten aan op de architectuur van de ‘Water Cube’, ontworpen door het Australische architectenbureau PTW Architects.

De Bolidtop┬« Bubblebar vloer is ontworpen in samenwerking met de Chinese architect Jiwei Li. Li heeft 10 verschillende designs de revue laten passeren, met allemaal een eigen beleving. Vertegenwoordigers van het Chinees Olympisch comit├ę hebben uiteindelijk de definitieve keuze gemaakt. Belangrijk criterium hierbij is geweest, dat de vloer goed aansluit op de architectuur van het zwembadgebouw.

Symboliek
De naast elkaar gelegen ‘Water Cube’ en ‘Birds Nest’ geven de Chinese gedachte weer dat de hemel rond is en de aarde vierkant. Het architectuurconcept van het gebouw combineert deze symboliek met de natuurlijke structuur en vorm van zeepbellen.

Bij het realiseren van de architectonische vorm zijn uitsluitend state-of-the-art technologie en materialen gebruikt. Het resultaat is een gebouw dat zeer energiezuinig is en waarbij gebruik is gemaakt van milieuvriendelijke materialen.

     

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.