Fred Schoorl treedt terug als directeur BNA

Actualiteiten, Nieuws

Fred Schoorl treedt terug als directeur BNA

Door: Redactie ArchitectuurNL | 23-09-2022

Begin 2023 zal de huidige directeur van BNA (Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus) Fred Schoorl het stokje overdragen aan een opvolger. Na tien jaar vindt hij het voldoende hoewel hij in deeltijd nog enige tijd aan de BNA verbonden zal blijven als strategisch adviseur.

Vlak voor de coronacrisis gaf Schoorl al aan dat het tijd was voor iets anders. Hij bleef echter omdat juist deze crisis vroeg om het benodigde crisismanagement. ‘Ik had voldoende energie en gevoel van verantwoordelijkheid om er nog één keer samen tegenaan te gaan. Maar nu is het tijd om het stokje over te dragen’, aldus Schoorl.

Hij vervolgt: ‘Het was door de vorige crisis en ontwikkelingen in de architectenbranche een bumpy ride, maar ook een leuke en fascinerende reis waarin verandering en vernieuwing centraal stonden. Veel heb ik te danken aan de werkorganisatie, de samenwerking met voorzitters, bestuur en ledenraad. En ook aan alle relaties buiten de vereniging. Vorig jaar zomer heb ik gemeld dat het echt tijd is voor verandering. Ik wil me komend jaar met volle energie ook aan andere zaken buiten de BNA wijden, aan onderwerpen en klussen waar ik bij kan helpen. Er is tenslotte genoeg te doen in de wereld. En eerlijk: ook de BNA heeft af en toe nieuw bloed nodig in deze prachtige vereniging’.

Dankbaar

Voorzitter Jolijn Valk: ‘Het bestuur is Fred zeer dankbaar voor wat hij als directeur voor de BNA heeft betekend. Met de transformatie naar branchevereniging en tal van verbeteringen en vernieuwingen heeft hij binnen en buiten de vereniging indruk gemaakt. Er staat nu een andere, moderne BNA. Zijn kenmerkende energie, veelzijdigheid en strategisch inzicht hebben de vereniging midden in de vorige crisis en ook de laatste jaren echt vooruit gebracht. De erkenning als ‘meest vernieuwende vereniging van Nederland’ in 2016 was dan ook meer dan terecht.’

Het bestuur is bovendien blij dat Schoorl na zijn terugtreden als adviseur verbonden blijft. Valk: ‘Wij wensen hem ook veel succes met zijn andere werkzaamheden, die hij met zijn scherpe visie, energie en strategische kwaliteiten gaat oppakken. Wij gaan als bestuur nu snel op zoek naar een net zo inspirerende, sterke opvolger (v/m) voor de BNA om de waarde van architectuur in de maatschappij te blijven agenderen en goede condities voor het creatief ondernemerschap te creëren’.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.