Gevels met robuuste uitstraling

Nieuws

Gevels met robuuste uitstraling

Door: Petra Starink | 13-09-2016

Op de voormalige locatie van een basisschool aan de Slotervaart is een nieuw bouwblok gerealiseerd. Het ontwerp van de woningen is van Jan Bochmann Architecten. De stedenbouwkundige opzet voor deze inbreidingslocatie volgt de maatvoering van de naoorlogse halfopen bouwblokken in de wijk.

Robuuste uitstraling

De architectonische invulling wijkt duidelijk af van het repeterende karakter van de woningen in de omgeving. De gevels hebben een robuuste uitstraling en subtiele geveldetails. Kenmerkend voor de woningen aan de M.J. Langeveldstraat zijn het zandgeel en lichtoranje metselwerk, de gezoete betonelementen met geïntegreerde huisnummers en postkasten, diepe raamneggen, vlak weggewerkte hemelwaterafvoeren en gemetselde tuinmuren. De elf eengezinswoningen en twee appartementen langs de Maria Montessoristraat hebben daarentegen een meer stedelijke uitstraling. Hier wordt de sfeer door het metselwerk in bruine en rode kleurtinten en de betonnen luifels boven de voordeuren bepaald.

Onderlinge samenhang woningen

Alle 22 huurwoningen zijn duidelijk als enkele panden leesbaar gemaakt en vertonen tegelijkertijd een sterke onderlinge samenhang. Het nieuwe ensemble vormt een vanzelfsprekende overgang tussen de individuele zelfbouwwoningen ten zuiden van de locatie en de bestaande woningen uit de jaren 70 en 80 aan de noordzijde. De 22  woningenzijn in opdracht van Green Real Estate uitgevoerd.

Projectgegevens:
Ontwerp: Jan Bochmann Architecten
Opdrachtgever: Green Real Estate, Alphen aan de Rijn
Aannemer: de Vries en Verburg, Stolwijk
Fotografie Marcel van der Burg

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.