Gispen erfgoeddag in Rotterdam

Gispen erfgoeddag in Rotterdam

Nieuws
Door: Jacqueline Knudsen | 01-10-2013

Op zaterdag 2 november 2013 organiseert Stichting Gispen Collectie een erfgoeddag in de Van Nellefabriek in Rotterdam. Van Nellefabriek en Gispen hebben al ruim 75 jaar een verbintenis en tussen 1929 en 1930 verzorgde Gispen een belangrijk deel van de inrichting van de fabriek. Met de organisatie van het evenement wordt samen met de Stichting Vrienden Van Nellefabriek aandacht gevraagd voor de nominatie van de fabriek voor de UNESCO werelderfgoedlijst.

Het programma bestaat uit een uitgebreide informatiemarkt met verschillende informatie- en verkoopstands met Gispen meubilair (authentiek en replica), boeken en kunstwerken. Een team van experts beoordeelt Gispenmeubelstukken van bezoekers. Ook zijn er rondleidingen door de Van Nellefabriek, verzorgd door ArchiGuides. Tussen 11:00 en 15:30 uur start om het kwartier een rondleiding. Deelname kost € 6,- p.p. Inschrijven kan door het sturen van een e-mailbericht naar: erfgoeddag@stichtinggispencollectie.nl.

Ook zullen er diverse lezingen zijn en films worden vertoond. Het definitieve programma van de erfgoeddag wordt binnenkort bekend gemaakt. Kijk hiervoor op www.stichtinggispencollectie.nl.

Daarnaast zijn andere Gispenlocaties in Rotterdam tijdens de Erfgoeddag gratis te bezoeken:
Huis Sonneveld (Jongkindstraat 12)
Het Chabot Museum (Museumpark 11)
De Waalse kerk (hoek Schiedamse Vest /Pierre Baylestraat)

Locatie: Van Nelle Ontwerpfabriek, Van Nelleweg 1, 3044 BC Rotterdam
Tijd: Zaterdag 2 november 2013 van 11.00 – 16.00 uur

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , , , , ,

Schrijf een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.