KCAP en StudioSK realiseren P+R de Uithof

KCAP en StudioSK realiseren P+R de Uithof

Nieuws
Door: Petra Starink | 01-10-2013

Vandaag, 1 oktober wordt de nieuwe P+R locatie in de Uithof in Utrecht geopend. Het transferium ligt aan de oostkant van de stad nabij het knooppunt van de A27 en de A28.  Het ontwerp kwam tot stand in een samenwerking tussen KCAP Architects&Planners en de studioSK/Movares.

In opdracht van de gemeente Utrecht, de Universiteit Utrecht, de Hogeschool en het Universitair Medisch Centrum Utrecht is dit transferium gerealiseerd. Met op maaiveld een centraal plein met bushaltes, tramperron, fietsenstalling en commerciële ruimtes en daarboven 2000 parkeerplaatsen verspreid over 9 parkeerlagen.

De accommodatie biedt 1500 parkeerplaatsen voor automobilisten die in De Uithof werken en 500 plaatsen voor mensen die naar het Utrechtse centrum willen reizen met de bus of toekomstige tram. Het negen lagen tellende gebouw onderscheidt zich door de geknikte vorm, hellende vloeren en lokaal verdiepingen met overhoogte die het gebouw identiteit en karakter geven. Het open en transparante ontwerp draagt bij aan de publiekskwaliteit, oriëntatie en sociale veiligheid.

Het centrale atrium in het hart van het gebouw vormt hiervan de kern. Het daglicht, de spectaculaire trappartijen en een drietal Ginkgo bomen maken het atrium tot dé centrale verblijfsruimte voor alle bezoekers.Aan de zuidgevel is een klimwand gebouwd in opdracht van de Universiteit Utrecht voor het sportcentrum Olympus en de Utrechtse klimvereniging USAC.

Fotografie: Ronald Tilleman

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang iedere week het laatste nieuws en informatie op het gebied van architectuur in uw mailbox.

Gerelateerd

Tags: , ,
0 Reacties Schrijf een reactie

    Schrijf een reactie

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.